Skrzydełka na ryżu

4.46 (198 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Potrawa pyszna,szybka,tania

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg skrzydelek
    2 zabki czosnku
    2 szkl ryzu
    cebula
    przyprawy: tymianek,oregano,slodka papryka,pieprz

    Sos:
    6szkl wody
    1/2 lyzeczki pieprzu
    2 lyzki vegety
    2 lyzeczki slodkiej papryki
    1/2 kostki masla lub margaryny
    2 lyzeczki cukru
    6 lyzeczek keczupu
Wystaw ocenę:

4.46 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Skrzydelka myjemy,osuszamy.
    2. Surowy ryz wysypujemy na blache,na wierzch wykladamy pokrojona w plastry cebule,czosnek,posypujemy ziolami, a nastepnie ukladamy skrzydelka.
    3. Przygotowujemy sos: maslo lub margaryne rozpuszczamy na wolnym ogniu,dodajemy vegete,pieprz,papryke,cukier keczup,wlewamy wode,zagotowujemy.
    4. Skrzydelka zalewamy delikatnie sosem. Blache wkladamy do goracego piekarnika ok 200stopni i pieczemy ok 1godz 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować