Sernik na zimno z galaretką i gruszkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na sernik na zimno. Masę zrobiłam z serka homogenizowanego i żelatyny. Do tego herbatniki, galaretka oraz gruszki i mamy pyszne ciasto. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na masę :
    50 dag serka homogenizowanego
    40 gram żelatyny
    50 mililitra wody
    Na galaretkę :
    1/2 opakowania czerwonej galaretki
    250 mililitra wody
    Ponadto :
    2 gruszki
    folia spożywcza do pojemnika
    pojemnik lub blaszka 22 x 14
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik na zimno z galaretką i gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno z galaretką i gruszkami 1. Do garnka wlewamy 300 ml wody i zagotowujemy. Odlewamy 50 ml wsypujemy żelatynę, mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy. Do reszty wody wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści, odstawiamy do stężenia.
    Pojemnik wykładamy folią spożywczą i układamy na dnie herbatniki.
    Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na półplasterki.
    Do miski przekładamy serek homogenizowany i miksujemy przez chwilę, dolewamy letnią żelatynę i miksujemy. Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją na herbatniki. Gdy masa jest całkowicie sztywna układamy gruszki i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Gruszki Serek Ser biały Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować