Sernik na zimno z gruszkami

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyśmienity sernik na jesień dla wielbicieli gruszek.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg sera białego w wiaderku
    0,5 l śmietany kremówki
    5 łyżeczek żelatyny
    3 łyżeczki miodu
    2 galaretki cytrynowe
    1 kg gruszek
    2 paczki okrągłych biszkoptów
    kakao do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy, kroimy na cząstki. Wrzucamy do garnka, podlewamy odrobiną wody i prażymy do momentu, aż lekko się rozpadną. Następnie studzimy. Przygotowujemy galaretki w połowie ilości wody. Wlewamy do gruszek i zostawiamy do przestygnięcia.
  • 2. Śmietanę ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy miód i ser biały. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i dodajemy do masy serowej. Blaszkę o wymiarach 35 cm x 25 cm wykładamy folią spożywczą. Na spód kładziemy biszkopty. Następnie wylewamy połowę masy serowej. Na ser kładziemy gruszki, a następnie drugą warstwę biszkoptów i resztę masy serowej. Całość posypujemy kakao. Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować