Serniczki z masłem orzechowym na spodzie z krakersów

2.33 (3 ocen)

Pyszne małe conieco. Przepis lekko zmodyfikowałam, pochodzi z mojewypieki.com

Składniki:

  • 500 gram twarogu (użyłam serka z wiaderka)
    180 gram masła orzechowego z mielonymi orzechami (użyłam Sante)
    2 duże jajka
    150 gram cukru trzcinowego
    łyżeczka cukru waniliowego
    100 gram krakersów
    czubka łyżka kremu orzechowe go (np.nutella)
    50-100 gram czekolady z nadzieniem toffi (użyłam Milki) lub białej
    2 łyżki zmielonych orzechów i 2 połamane krakersy



Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Orzeszki Toffi

Serniczki z masłem orzechowym na spodzie z krakersów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do misy miksera wkładamy ser, masło orzechowe, cukier trzcinowy, waniliowy i jajka. Miksujemy ok 2-3 minuty na wysokich obrotach.
  • 2. Krakersy kruszymy drobno, mieszamy z nutellą. Wykładamy d 12 papilotek, ubijamy łyżeczką. Na krakersowy spód wylewamy serową masę (u mnie sięgała do końca papilotek. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
  • 3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać serniczki, następnie posypać orzechami i krakersami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować