Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę z jajek z dodatkiem rzodkiewek, mozzarelli i zielonego szczypiorku. Polecam na kolację lub śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    8 rzodkiewek
    125 gram mozzarelli
    1/2 małej cebuli
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez

Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z jajek, mozzarelli i rzodkiewki 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki i szczypior myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Rzodkiewki kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Do miski przekładamy pokrojone warzywa i jajka, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
    Przekładamy do salaterki i dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować