Sałatka szwedzka bez pasteryzacji

4.48 (148 ocen)

  • 60 min

Czasami gdy robimy przetwory z ogórków mamy do czynienia ze sporymi okazami, z którymi nie wiemy za bardzo co zrobić. W takim przypadku świetnie sprawdzi się sałatka szwedzka idealna jako dodatek do 2 dania.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków,
    średnia cebula,
    1 szk. octu,
    1 szk. cukru,
    2 łyżki soli,
    6 szk. wody
    - po kilka ziarenek ziela angielskiego, gorczycy i liść laurowy na słoik.
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka szwedzka bez pasteryzacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki moczymy ok. godziny, osuszamy i kroimy w plasterki. Na dnie słoika układamy plaster cebuli oraz przyprawy. Wkładamy ogórki a z podanych składników gotujemy zalewę i gorącą zalewamy ogórki, następnie odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować