Sałatka ryżowa z tuńczykiem i warzywami

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i kolorową sałatkę ryżową. Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą smakuje wyśmienicie. Jest prosta i tania w przygotowaniu. Może być świetną propozycją na kolację i nie tylko. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g ryżu (u mnie długoziarnisty z dzikim)
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g)
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    1 dymka ze szczypiorkiem
    4 ogórki kiszone
    1 mała czerwona papryka
    3-4 łyżki majonezu
    1 łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg instrukcji z opakowania, odsączamy i studzimy. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy na sicie. Paprykę i ogórki kiszone kroimy w kosteczkę a dymkę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Przekładamy do miski ugotowany ryż, tuńczyka, kukurydzę i pokrojone warzywa, mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy majonez, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata Tuńczyk Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować