Sos majonezowo - jogurtowy do surówek

4.97 (169 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczny sos do surówek przygotowany z majonezu i jogurtu z dodatkiem bazylii, mięty, czosnku i startej skórki z limonki i pomarańczy. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 łyżek majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka pokrojonej mięty
    1 łyżka pokrojonej bazylii
    1/2 łyżeczki pokrojonej skórki z limonki
    1/2 łyżeczki pokrojonej skórki pomarańczowej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    sok z cytryny do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.97 (169 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez

Sos majonezowo - jogurtowy do surówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos majonezowo - jogurtowy do surówek 1. Skórkę z pomarańczy i limonki sparzamy gorącą wodą. Listki mięty i bazylii myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Osuszone listki kroimy na drobno. Ze sparzonych skórek ścinamy białą cześć i kroimy na bardzo drobno.
    Do miseczki przekładamy majonez, jogurt oraz pokrojone składniki, doprawiamy do smaku i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować