Pomidory ze śmietaną

5 (164 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To ulubiony przysmak mojego męża. Pomidory ze śmietaną jadłby na śniadanie, obiad i kolację. Obowiązkowo cebula, kromka chleba z masłem i nic więcej mu nie trzeba.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pomidory
    1 szklanka śmietany kremówki 12%
    1 cebula
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pomidory ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory ze śmietaną 1. Pomidory myję, kroję na mniejsze cząstki. Cebule obieram, kroje w kosteczkę. Do schłodzonej śmietany dodaje pomidory, cebulę, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Całość posypuję szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować