Pomarańczowa rozkosz - ciasto z kremem z pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić białka z wodą i solą. Do piany dodawać po kolei żółtka i cukier. Na końcu przesiane kakao z mąką i proszkiem do pieczenia ( lekko wymieszać łyżką). Piec ok. 30 min w 170 st.
2.Pomarańcze obrać ( również pozbyć się białej skórki i pestek). Zmiksować i zagotować.
3.Budynie wymieszać w 1/4 szkl. wody i wlać do gotujących się pomarańczy. Przestudzić ( nie musi być mocno schłodzony).
4.Jajka z cukrem ubić na parze i ostudzić.
Masło utrzeć i powoli dodawać masę jajeczną, a następnie budyń pomarańczowy. Na końcu dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego.
5.Biszkopt przekroić, przełożyć kremem, na wierzchu polać polewą czekoladową i ozdobić. Smacznego
Komentarze