Pierś z pieczarkami i żółtym serem

5 (175 ocen)

po prostu pycha ..................

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    200 g pieczarek
    200 g żółtego sera
    sól
    pieprz
    2-3 jajka
    płatki kukurydziane
    mąka
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć i osuszyć. Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Pieczarki oczyścić. pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy. Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser. Posolić i popieprzyć farsz do smaku.
  • 2. Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi. Piersi obtoczyć w mące, zoztrzepanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki. Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować