Pieczona polędwiczka z sarny w musztardzie francuskiej

4.96 (165 ocen)

  • 6 godz.

Pyszna delikatna polędwiczka marynowana, a następnie pieczona w otoczce z musztardy francuskiej.

  • 6 godz.

Składniki:

  • ok. 1,5 kg polędwiczki z sarny, ewentualnie może być wołowa
    3 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki miodu
    kieliszek białego wina
Wystaw ocenę:

4.96 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona polędwiczka z sarny w musztardzie francuskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę oczyszczamy z błon. Następnie marynujemy w musztardzie i miodzie kilka godzin. Przygotowane mięso przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego podlewamy winem i pieczemy w temperaturze 200 stopni C ok. 45 - 60 min.

Porady

Polędwiczka na gorąco świetnie komponuje się z miksem sałat. Na zimno polędwiczkę podaję w towarzystwie suszonych pomidorów i bagietki z masłem ziołowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować