POLĘDWICZKA W MUSZTARDZIE FRANCUSKIE

4.5 (153 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

pyszna propozycja obiadowa, nie tylko na niedzielę

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa,
    2 łyżki musztardy francuskiej,
    1 łyżeczka miodu,
    1 łyżeczka majeranku,
    ¼ łyżeczki czosnku granulowanego,
    2 łyżki oliwy z oliwy
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczka w musztardzie francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oliwę mieszamy z musztardą, miodem i przyprawami. Marynatą smarujemy mięso, zostawiamy w lodówce na 2 godziny albo na całą noc. Następnie na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju obsmażamy polędwicę ze wszystkich stron. Następnie przekładamy polędwicę do formy żaroodpornej wysmarowanej olejem i pieczemy ok.20 min w 180 stopniach (stopień upieczenia zależy od naszych upodobań. Polędwiczkę podałam z ryżem i sosem pieczarkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować