FILET Z INDYKA W MUSZTARDZIE FRANCUSKIEJ

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

PYSZNY OBIADEK

  • 30 min

Składniki:

  • 2 SZARLOTKI, FILET Z INDYKA (4 PLASTRY), 2 ŁYŻKI POSIEKANEJ PIETRUSZKI, 1 ŁYŻECZKA SUSZONEGO TYMIANKU, 2 ŁYŻKI MUSZTARDY FRANCUSKIEJ, 300ML GĘSTEJ ŚMIETANY, SÓL I PIEPRZ
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z indyka w musztardzie francuskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NA OLEJU PODSMAŻYĆ POKROJONE W PIÓRA SZARLOTKI OK 2MIN. NASTĘPNIE DODAĆ POKROJONE W PLASTRY FILETY I SMAŻYĆ OK 5MIN Z JEDNEJ STRONY I 5 MIN Z DRUGIEJ STRONY. MIĘSO WYCIĄGNĄĆ I ODSTAWIĆ PRZYKRYTE BY NIE OSTYGŁO. DO ROZGRZANEJ PATELNI Z SZARLOTKĄ DODAĆ ŚMIETANĘ, MUSZTARDĘ, TYMIANEK, SÓL I PIEPRZ. ZAGOTOWAĆ. ZA POMOCĄ DREWNIANEJ ŁYŻKI ZAMIESZAĆ CO PRZYWARŁO DO PATELNI I GOTOWAĆ OK 2MIN ABY SOS ZGĘSTNIAŁ. PRZEŁOŻYĆ DO SOSU MIĘSO WYMIESZAĆ CAŁOŚĆ I POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować