Pierś w miodzie i musztardzie francuskiej

4.45 (150 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Soczysta pierś w wykwintnym sosie czyli mój sprawdzony i niezmiennie cieszący się uznaniem przepis na proszony obiad z kurczakiem w roli głównej.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka podwójne: 2 sztuki
    - musztarda francuska ziarnista: 2 łyżki
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - miód płynny: 1 łyżka
    - olej: 1 łyżka
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - sól: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.45 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś w miodzie i musztardzie francuskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś kurczaka w miodzie i musztardzie francuskiej 1. W żaroodpornym naczyniu mieszamy musztardę, ocet balsamiczny, miód, kurkumę, sól i olej . Dodajemy piersi z kurczaka, dokładnie obtaczając je w marynacie. Zostawiamy na 15 minut. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy bez przykrycia 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upływie tego czasu wyjmujemy pachnące, aromatyczne i za każdym razem soczyste piersi. Podajemy z młodymi ziemniakami z odrobiną świeżego koperku lub pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Kurkuma Miód Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować