Pasta jajeczna z awokado

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam wszystkim fanom zdrowych dodatków do pieczywa.

Składniki:

  • 3 ugotowane na twardo jajka
    1 dojrzałe awokado
    1 czerwona cebula
    kilka kropli soku z cytryny
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do nich obrane i rozgniecione widelcem awokado.
  • 2. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, połączyć z jajkami i awokado. Wszystko wymieszać, przyprawiając do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • 3. Pastą smarować ulubione pieczywo, wafle ryżowe lub krakersy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować