Pascha z mleka

4.48 (200 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pascha to tradycyjny deser wielkanocny

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko (nie UHT): 1 litr
    - śmietana 18 % (kwaśna): 0.25 litra
    - jajka: 3 sztuki
    - masło: 125 gramów
    - cukier puder: 125 gramów
    - cukier waniliowy z prawdziwą wanilią: 1 opakowanie
    - polewa: 1 opakowanie

    - bakalie ((rodzynki, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa, migdały)): 125 gramów
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha z mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z wanilią zagotować .
  • 2. Śmietanę ubić z jajkami, wlać do gotującego mleka. Gotować cały czas mieszając, do oddzielenia się twarożku.
  • 3. Mleko z wanilią zagotować .
  • 4. Śmietanę ubić z jajkami, wlać do gotującego mleka. Gotować cały czas mieszając, do oddzielenia się twarożku.
  • 5. Sitko wyłożyć gazą. Wylać serek na sito, dokładnie odsączyć i wystudzić.
  • 6. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodawać po łyżce sera nadal ucierać . Jak masa będzie gotowa dodać pokrojone bakalie.
  • 7. Pojemnik po śmietanie lub jogurcie pojemność 330 g dokładnie wymyć. Na dnie pojemnika zrobić dziurki. Wyłożyć namoczoną gazą, przełożyć masę. Na wierzch pojemnika położyć deseczkę i obciążyć słoiczkiem z wodą. Wstawić do lodówki na 4 godziny.
  • 8. Paschę polać polewą czekoladową i udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować