Papryka marynowana na słodko

4.51 (160 ocen)

Jest cudowna w smaku.

Składniki:

  • 6 kg papryki
    Zalewa:
    4 litry wody
    800 ml octu 10 %
    4 szkl. cukru
    4 łyżki miodu
    4 łyżki soli
    10 liści laurowych
    18 ziaren ziela angielskiego
    12 goździków
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka marynowana na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paseczki. Paprykę pokrojona zalać wrzącą wodę na 5-10 minut, to spowoduje że później będzie miękka w jedzeniu. Następnie wyjąć na sita, żeby obciekła i się osuszyła. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy (oprócz octu). Gotować 15 minut. Dodać do wywaru ocet. Układamy paprykę w słoika ciasno i zalewamy gorąca zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy małe słoiki 10 minut, duże 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować