Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z marchewką, cebulą i serem

4.98 (158 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z marchewką, cebulą i serem to idealna propozycja na obiad.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka,
    5-6 łyżek mąki,
    5-6 łyżek bułki tartej,
    3 jajka,

    2 duże marchewki,
    1 cebula,
    ser.
Wystaw ocenę:

4.98 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy Ser

Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z marchewką, cebulą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.

    Oprószamy solą pieprzem i słodką papryką.

    Jajka rozbijamy i mieszamy ze szczyptą soli.

    Mąkę i bułkę tartą mieszamy ze sobą.

    Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej z mąką.

    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.



    Marchew i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

    Warzywa podsmażamy na łyżce oleju do miękkości.

    Upieczone kotlety wykładamy na blaszkę piekarnikową.

    Następnie na każdy kotlet układamy po łyżce farszu, posypujemy startym serem.
    Pieczemy około 5-10 minut w 200 stopniach.
    Do rozpuszczenia się sera.
    Podajemy z ulubionymi warzywami.

    Smacznego ;)

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować