Muffiny z czekoladą i pomarańczą

4.99 (195 ocen)

  • 30 min

Nie ma lepszego deseru niż czekolada! A już czekolada połączona z pomarańczowym smakiem i zapachem zamkniętym w kształtnej babeczce to rozkosz dla podniebienia! Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • * 2 szklanki mąki
    * 2/3 szklanki cukru
    * 1 łyżka cukru waniliowego
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 1 szklanka mleka
    * 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
    * szczypta soli
    * 2 jaja
    * 100 g czekolady mlecznej drobniutko posiekanej lub startej na tarce
    * skórka z 2 pomarańczy starta na drobnych oczkach tarki
    * cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.99 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny z czekoladą i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym naczyniu wymieszałam składniki suche (mąka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, czekolada, skórka pomarańczowa, sól). W drugim naczyniu wymieszałam składniki mokre (jaja, olej, mleko). Mokre wlałam do suchych i wymieszałam łyżką. Gotową masę przełożyłam do silikonowych foremek (3/4 wysokości). Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem.

Porady

Zamiast czekolady mlecznej można użyć gorzkiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować