Muffinki orzechowe z kremem maślanym

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Smaczne i szybkie w przygotowaniu muffinki

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • MUFFINKI:
    - mąka: 300 gramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - cukier: 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 180 mililitrów
    - olej roślinny: 125 mililitrów
    - ekstrakt wanilii: 2 łyżeczki
    - orzechy laskowe: 0.5 szklanki
    KREM MAśLANY:
    - masło: 200 gramów
    - cukier puder: 2 szklanki
    - woda różana: 1 łyżka
    - barwnik spożywczy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki orzechowe z kremem maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy wszystkie suche składniki w jednej misce. W drugiej składniki mokre. Łączymy ze sobą składniki za pomocą miksera.
  • 2. Orzechy laskowe podprażamy w piekarniku, za pomocą ściereczki pozbywamy się skórki, rozbijamy orzechy na mniejsze kawałki w moździerzu. Mieszamy z masą na muffinki. Rozkładamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
  • 3. Miękkie masło miksujemy do białości, dodajemy stopniowo cukier puder, na koniec wodę różaną i barwnik. Przekładamy do rękaw cukierniczego i dekorujemy ostudzone babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować