Makaron rurki z kapustą zasmażaną.

4.5 (157 ocen)

  • 60 min

Przepis wzorowany na łazankach z kapustą. Szybki obiad i smaczny:)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g makaronu rurki
    150 g świeżego boczku
    150 g wędzonego boczku
    1 mała cebula

    kapusta zasmażana
    1 kg kapusty kwaśnej
    200 g pieczarek
    łyżka smalcu
    cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron rurki z kapustą zasmażaną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
    Boczek świeży i wędzony pokroić w kosteczkę, cebulę w piórka. Przesmażyć

    Kapusta umyć, pokroić, wrzucić do garnka, doprawić do smaku. Dodać majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.Gotować. cebulę i pokrojone pieczarki, przesmażyć na łyżce smalcu. Dodać do kapusty, wymieszać.
    Podawać z makaronem polanym przesmażonym boczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować