Łosoś w naleśniku

4.5 (199 ocen)

Pyszna przekąska z naleśników

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki
    jajko -1 szt
    mąka - 250 g
    mleko - 250 ml
    woda - 100 ml
    sól
    wędzony łosoś w plastrach - 150 g
    twarożek kremowy - 100 g
    sałata zielona liście
    tłuszcz
    sok z cytryny
    sól i pieprz
    DEKORACJA
    oliwki
    ogórek świeży
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Łosoś w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe
    Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać mleko, wodę i szczyptę soli, zmiksować.
  • 2. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki.
  • 3. Sałatę umyć, osączyć.
  • 4. Twarożek kremowy wymieszać z solą , pieprzem i sokiem z cytryny.
  • 5. Ostudzone naleśniki smarować twarożkiem, przykryć plasterkiem łososia i liściem sałaty.
  • 6. Zwijać ciasno w ruloniki.
    Następnie pokroić naleśniki w kawałki 3 na 10 cm i spiąć wykałaczką.
  • 7. Roladki naleśnikowe udekorować świeżym ogórkiem i oliwkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować