Łopatka w warzywach

4.5 (154 ocen)

  • 50 min

Uwielbiam warzywa w każdej postaci,a to danie nadaje sie na lekki i zdrowy obiad bądź kolacje.

  • 50 min

Składniki:

  • -0,5 kg łopatki
    - opakowanie warzyw na patelnie(450 g)
    -cebula
    -przyprawy(według upodobań)
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w dużą kostkę,posypujemy przyprawami,odstawiamy na 2-3 godz. Cebulę kroimy,przesmażamy na oleju,dodajemy mięso,smażymy ok.15 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego,dodajemy warzywa i wkładamy do piekarnika,dusimy aż mięso bedzie miękkie.
    Podajemy z ulubiona warzywną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować