Kulki serowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do twarogu dodajemy wiórki ,miód, rodzynki oraz przestudzone masło .
2.Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników.
3.Łyżeczką nabieramy trochę masy i formujemy w dłoniach kuleczki wielkości orzech włoskiego . Wkładamy do zamrażarki na 15 minut . Z tej ilości masy uzyskamy 14-18 kuleczek .
4.W czasie gdy kulki się chłodzą , czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , wlewamy tyle śmietanki aby uzyskać aksamitną polewę . Po kolei wkładamy kulki i delikatnie obtaczamy je w polewie ( najlepiej pomagać sobie przy tym łyżką i widelcem aby nadmiar polewy spłynął z powrotem do garnka ) .
5.Pokryte polewą kulki przekładamy na talerz i wkładamy do lodówki . Gdy czekolada stwardnieje deser jest gotowy. Smacznego.
Komentarze