Krokiety ze szpinakiem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą w misce czyli- mleko, wodę, jajko, mąkę, sól i olej. Miksujemy, odstawiamy na 30 minut. Smażymy na teflonowej patelni ( wtedy nie musimy już dodawać oleju).
Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do niego odciśnięty z wody i drobno pokrojony szpinak. Dodajemy do niego mleko, sól, pieprz. Smażymy około 5 minut. Zdejmujemy z patelni. Studzimy.
Do przestudzonego farszu dodajemy pokruszony ser, mieszamy. Napełniamy naleśniki, formujemy krokiety, obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy do zarumienienia z każdej strony. Gotowe.
Komentarze