Krokiety z kapustą kiszoną i smażonym ryżem z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy. Jeśli będzie za żadkie dodajemy mąki, a jeśli za gęste dodajemy wody.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy cienkie naleśniki.
2. Ryż gotujemy ok 15 min. Kapustę płuczemy dobrze wodą, aby nie była kwaśna. Można ją trochę poszatkować. Ugotowany ryż smażymy na patelni, dodajemy sól i pieprz , dodajemy całe jajka, mieszamy aż się zetną, a następnie dodajemy kapustę, chwilę smażymy. Odstawiamy z ognia i dodajemy resztę przypraw oraz bułkę tartą.
3. Na środek każdego naleśnika nakładać farsz i zwinąć w kopertę. Tak zrobione krokiety moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO!!!
Porady
Przed zwinięciem krokietów, na farszu można położyć plasterek żółtego sera.
Komentarze