Krokiety z kapustą kiszoną i jajkiem

4.51 (150 ocen)

Idealne na piątkowy obiad lub jako dodatek do czerwonego barszczu

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl mąki
    6 jajek
    3 szkl wody
    Sól, pieprz do smaku

    Farsz:
    1 kg kapusty kiszonej
    7 jajek
    3 cebule średnie
    Olej
    Sól, pieprz do smaku

    Panierka:
    Bułka tarta
    3 jajka

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z kapustą kiszoną i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić ciasto z 6 jajek, mąki i wody. Doprawić solą i pieprzem. Zostaw na 30 min, żeby ciasto „odpoczęło”, następnie usmażyć naleśniki.
  • 2. Farsz: Kapustę ugotować, odcedzić i poszatkować. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać kapustę, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone jajka.
  • Naleśniki z kapustą kiszoną i jajkiem 4. Porcje farszu nakładać na usmażonych naleśnikach i ciasno zawijać. Obtoczyć w bułce i jajku i smażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować