Kofty czyli szaszłyki z mięsa mielonego grillowane

4.5 (184 ocen)

  • 3 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ulubione danie z grilla mojego męża.
Kotleciki na patyku podane w towarzystwie chrupiącej grilowanej bułki z ketchupem lub sosem czosnkowym oraz sałatką i pomidorem.
Polecam .

  • 3 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g Uda z indyka
    Majeranek
    Papryka czerwona słodka
    Pieprz czosnkowy
    Czosnek
    Sól
    Ilość przypraw według uznania
    U mnie po łyżeczce przypraw oraz ząbek czosnku.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Grill

Kofty czyli szaszłyki z mięsa mielonego grillowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kofty czyli szaszłyki z mięsa mielonego grillowane 1. Z mięsa usuwamy kość oraz chrząstki.
    Mielimy razem z skórą oraz czosnkiem.
    Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
    Po tym czasie formujemy wałki i nabijamy je na patyczek od szaszłyków.
    Pieczemy na grillu do uzyskania ładnego koloru.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować