Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego

4.5 (188 ocen)

Mięso mielone również nadaje się do szaszłyków

Składniki:

  • 1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej
    kilka gałązek oregano
    gałązka mięty
    szczypiorek
    3-4 ząbki czosnku
    kawałek czerwonej papryki
    1 cukinia
    kilka pieczarek
    1 papryka
    1/2 puszki ananasa
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać posiekane zioła, szczypiorem, pokrojona w drobną kostkę paprykę czerwoną, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Cukinię i pieczarki pokroić w plastry, paprykę w kwadraty, skropić olejem i posypać przyprawami, wymieszać. Ananasa pokroić w na cztery.
  • na grillu 3. Z mięsa formować niewielkie kulki i nabijać je na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i ananasem. Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować