Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

5 (193 ocen)

  • 20 min

Jajeczna przystawka na Wielkanocny stół i nie tylko.

  • 20 min

Składniki:

  • 7 jajek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g)
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    marchewka
    szczypiorek
    natka pietruszki

Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki. Tuńczyka osączamy z sosu, łączymy z żółtkami dokładnie rozdrabniając widelcem. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Łyżeczką nakładamy do białek farsz, wyrównujemy. Połówki jajek układamy na półmisku. Marchewkę gotujemy, studzimy, kroimy w talarki i dekorujemy nią jajka. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować