Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

  • wyświetlono: 889 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Przystawka idealna przed mięsnym daniem głównym.

  • 20min

Składniki

6 jajek
tuńczyk w sosie własnym (puszka ok. 200 g wystarczy)
2-3 łyżki majonezu
natka pietruszki
pół cebuli, drobno posiekanej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

  • Pasta z tuńczyka1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. W tym czasie przekładamy tuńczyka w kawałkach do miski i ucieramy blenderem na gładką masę. Drobno siekamy cebulę. Ugotowane jajka studzimy, obieramy, kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i dodajemy je do tuńczyka. Ucieramy razem ponownie na gładką masę. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu, cebulę oraz natkę pietruszki. Mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Oprócz natki pietruszki zawsze możemy dodać swoje ulubione świeże zioła. )

    Tak przygotowaną pastę nakładamy małą łyżeczką lub papierowym rożkiem do dekorowania tortów (jeśli takowy posiadamy) na połówki jajek w miejsca po żółtkach. Gotowe :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilJajkatuńczykJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

Jajka faszerowane pastą chrzanową

Dodane przez: danusia19671

Jajka faszerowane pastą chrzanową

Wiem że czas świąteczny już minął,...

Jajka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Świetnie wygląda i pysznie smakuje.

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE