Flaki po mojemu

4.48 (149 ocen)

  • 30 min

Jedno z dań jakie nawet moja mama chwali że wychodzi lepsze niż to wykonywane przez nią samą.

  • 30 min

Składniki:

  • - pęczek włoszczyzny(marchew , pietruszka korzeniowa i naciowa, seler korzeniowy i naciowy)
    - 1kg flaków wołowych, bądź po 0,5kg wieprzowych i wołowych
    - jeden kurczak
    - przyprawa do flaków
    -sól
    -pieprz
    -papryka ostra w proszku
    -majeranek
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Flaki po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flaki ugotuj aby były miękkie, odcedź wodę.
  • 2. W drugim garnku ugotuj rosół tak jak to zwykle robisz w niedzielę na tym kurczaku i włoszczyźnie. Następnie przelej przez ściereczkę oddzielając czysty bulion.
  • 3. Kurczaka obierz i pokrój w paski , marchewkę w kostkę i drobno resztę włoszczyzny(chyba że nie lubisz to wystarczy tylko marchewka)
  • Flaczki gotowe:) 4. Bulion przelej do garnka w którym chcesz przyrządzić danie dodaj ugotowane flaki, pokrojonego kurczaka i włoszczyznę . Zagotuj , dopraw przyprawą do flaków , sola ,pieprzem ,papryka pogotuj jeszcze chwile i danie gotowe. Smacznego:)

Porady

Ja osobiście dodaje zioła prowansalskie które dodaje prawie do wszystkiego:) ale oczywiście to kwestia upodobań:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować