Eliksir na przeziębienie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Imbir obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych bądż średnich oczkach.
Cytryny umyć zimną wodą, potem sparzyć wrzątkiem, wyturlać dokładnie, wtedy otrzymamy więcej soku, wycisnąć go odrzucając pestki.
Czosnek zmiażdżyć przez praskę.
Połączyć razem imbir, miód, czosnek, sok z cytryn. Przełożyć do słoiczka. Zakręcić i odstawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Następnie odcisnąć dokładnie przez gazę, miąższ wyrzucić a sok przelać do słoiczka lub butelki i trzymać w lodówce do miesiąca czasu.
W razie przeziębienia pić 3 razy dziennie po 1-2 łyżeczki.
Naturalny i doskonały lek, warto go zawsze mieć w zapasie.
Porady
SUROWY IMBIR MOŻNA MROZIĆ. ZAWSZE KUPUJĘ GO WIĘCEJ, PORCJUJĘ I MROŻĘ. JEST SKUTECZNIEJSZY NAWET OD CZOSNKU
Komentarze