Drobiowa zupa gulaszowa

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W każdej wersji wychodzi pyszna. Pokusiliśmy się na kurczaka i boczniaki jako główne składniki zupy.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g trybowanych udek kurczaka bez skóry
    2 marchewki
    1 seler
    2 pietruszki
    4 ziemniaki
    150 g boczniaków
    4 łyżki oleju
    4 ząbki czosnku
    1,5 litra rosołu drobiowego
    500 ml passaty pomidorowej
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 czerwona papryka
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1 łyżka majeranku
    1/2 mielonej ostrej papryki
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Drobiowa zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowa zupa gulaszowa 1. Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler.
    Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski.
    Fasolę osączamy z zalewy.
    Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki), smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy rosołem. Dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut.
    Wlewamy przecier pomidorowy, wrzucamy pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości papryki.
    Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, wlewamy chochlę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy dokładnie łączymy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować