Devolay z natką pietruszki

4.48 (176 ocen)

Jak fachowo się zwija devolaye pokazała mi szwagierka i myślę, ze mi też już wychodzi prawie tek dobrze jak jej ;)

Składniki:

  • pierś z kurczaka 2 szt.
    natka pietruszki
    masło
    Kucharek - uniwersalna lub inna warzywna
    pieprz mąka
    jajka 3 szt.
    bułka tarta o
    lej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Devolay z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka wyfiletować, podzielić na plastry, rozbić i przyprawić. Natkę posiekać i położyć na mięso wraz z kawałkiem masła. Zwinąć w rożek, obtoczyć w mące i uformować dokładnie kształt. Następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Gdyby kto śmiał frytkownice to w niej smaży się najlepiej. Niestety ja muszę na patelni ;) Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować