Deser z tapioki i mango

4.49 (158 ocen)

  • 60 min

Kolejna propozycja na deser z tapioki

  • 60 min

Składniki:


  • 400 ml mleka waniliowego
    1/3 szklanki tapioki ( perełka duża )
    1/4 szklanki cukru
    1 laska wanilii
    szczypta soli
    1 mango
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z tapioki i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę zalałem mlekiem waniliowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilię oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się przezroczyste i miękkie.
    W międzyczasie umyłem mango , obrałem , wydrążyłem miąższ, dodałem sok z cytryny i zmiksowałem. Odstawiłem do lodówki .
    Ugotowaną tapiokę wyporcjowałem . Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , nałożyłem na wierzch warstwę musu z mango. Udekorowałem . Odstawiłem do schłodzenia do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować