Czekoladowe ciasto na herbatnikach

4.48 (193 ocen)

Propozycja dla tych którym nie chce się piec.Szybkie i proste ciasto na herbatnikach z czekoladową masą budyniową.

Składniki:

  • Składniki :
    350g-400g herbatników maślanych,
    2 budynie czekoladowe z cukrem,
    3 szklanki mleka,
    200g miękkiego masła,
    500ml śmietany 36%,
    2 łyżki cukru pudru,
    1 szklanka mleka do zanurzenia herbatników.
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Herbaty

Czekoladowe ciasto na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : 2,5 szklanki mleka zagotuj. W pozostałym mleku (0,5 szklanki) rozpuść budynie. Do gotującego się mleka wlej rozpuszczony budyń. Ostudź. Do budyniu dodaj miękkie masło i dokładnie połącz składniki. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż dno herbatnikami. Wylej cześć budyniu i rozsmaruj równomiernie. Kolejną warstwę herbatników namocz w mleku i połóż na masie budyniowej. Układaj warstwy namoczonych herbatników przekładając budyniem. Śmietanę wraz z cukrem pudrem ubij na sztywno. Wyłóż na górę ciasta. Całość wsadź do lodówki na 2-3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować