Ciastka bananowe. Nasza córeczka nie mogła się od nich oderwać tak jej smakowały.
60 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 1/2 dojrzałego banana lub 2 mniejsze
1/2 szkl cukru
1 cukier wanilinowy
1 duże jajko
100 g miękkiego masła
400 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciastka bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na puszystą masę. Dodajemy banana i dalej na wysokich obrotach ucieramy, nie przerywając pracy wbijamy jajko. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, całość mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.
Przekładamy ciasto na stolnicę posypaną mąką zagniatamy ciasto, wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Studzimy na kratce.
Komentarze