Ciastka bananowe

4.43 (7 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciastka bananowe. Nasza córeczka nie mogła się od nich oderwać tak jej smakowały.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 1/2 dojrzałego banana lub 2 mniejsze
    1/2 szkl cukru
    1 cukier wanilinowy
    1 duże jajko
    100 g miękkiego masła
    400 g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka

Ciastka bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na puszystą masę. Dodajemy banana i dalej na wysokich obrotach ucieramy, nie przerywając pracy wbijamy jajko. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, całość mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.
    Przekładamy ciasto na stolnicę posypaną mąką zagniatamy ciasto, wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować