Chipsy z pietruszki

4.5 (195 ocen)

  • 10 min

Szybka przegryzka zamiast kupować można zrobić samemu

  • 10 min

Składniki:

  • Pietruszka
    olej
    sól
    ulubione przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Chipsy

Chipsy z pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku do smażenia frytek rozgrzać olej.
    Korzeń pietruszki umyć, obrać.
    Nożykiem do obierania jarzyn pokroić pietruszkę na cieniutkie wstążki.
    Wkładać porcjami (najlepiej w koszyczku) na rozgrzany tłuszcz na kilka chwil, gdy zaczynają się złocić wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku.
    Posypać wg uznania ulubionymi przyprawami (u mnie papryka) i solą.

Porady

Z soli można zrezygnować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować