Parmezanowe chipsy

4.5 (188 ocen)

  • 5 min

Pyszne serowe chipsy idealne jako samodzielna przekąska czy dodatek do zupy- krem

  • 5 min

Składniki:

  • ser parmezan lub grana padano - ilość zależy od tego, ile chcemy zrobić chipsów. Są bardzo smakowite, więc polecam przygotować co najmniej 200 g.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski Chipsy

Parmezanowe chipsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw musimy rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Na blachę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia. Starty parmezan formujemy w nieduże krążki- chipsy. Ważne, aby sera była cienka warstwa. Chipsy pieczemy do momentu zezłocenia- czyli w zależności od ich grubości 4-5 minuty. Wychodzą mega chrupiące
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować