Bezglutenowe placuszki ryżowe z jabłkami i cynamonem

4.51 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Banalnie prosty w przygotowaniu i sycący posiłek.

Składniki:

  • Składniki na 12 placuszków:
    2 woreczki brązowego ryżu
    2 duże jabłka
    2 łyżeczki cynamonu
    śmietana lub jogurt do podania
    olej do nasmarowania patelni
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Bezglutenowe placuszki ryżowe z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i przestudzić.
  • 2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubym tarle.
  • 3. Ryż zmiksować przez chwilę w blenderze, dodać starte jabłko i cynamon, dokładnie wymieszać.
  • 4. Patelnie z powłoką nieprzywierającą rozgrzać i posmarować olejem (nie smażyłam w głębokim oleju).

    Formować niewielkie placuszki i smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.

Porady

Można podawać ze śmietaną, jogurtem, serkiem, miodem lub ulubionymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować