Bagietka z serem pleśniowym, figą i miodem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Połączenie sera pleśniowego, plastrów figi, miodu i chrupiącej bagietki okazało się nadzwyczaj udane.

  • 10 min

Składniki:

  • • 8 kromek bagietki
    • 4 świeże figi
    • 1 ser pleśniowy Brie
    • masło do smarowania
    • 4 łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bagietka z serem pleśniowym, figą i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bagietka z serem pleśniowym i figą 1. • Bagietkę pokroić po skosie i posmarować kromki masłem.
    • Figi pokroić w cienkie plasterki.
    • Na każdej kromce położyć po plasterku sera pleśniowego.
    • Na ser położyć po 3 plasterki figi i polać po pół łyżeczki miodu.
    • Zapiekać w temperaturze 200 st.C przez 5 minut.
    • Gotowe polać resztą miodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować