Kanapki z figą, awokado i serem pleśniowym

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Kanapki z figą, awokado i serem pleśniowym

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 2 figi,
    - 3 kromki chleba pszenno-żytniego,
    - 1 awokado (plus sok z cytryny, by nie ciemniało),
    - rukola,
    - ok. 100 g sera pleśniowego blue,
    - miód,
    - ocet balsamiczny.
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapki z figą, awokado i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba smarujemy masłem, kładziemy rukolę, ser pleśniowy. Awokado obieramy kroimy w plasterki, polewamy sokiem z cytryny. Kładziemy na kanapeczki. Figi pocięte w plasterki, polewamy miodem i octem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować