Halibut duszony w warzywach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rybka zrobiona ;)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g halibuta
    200 g marchwi
    3 łodygi selera naciowego
    1 por ( biała i jasnozielona część )
    1 cebula
    2 łyżki masła
    150 ml białego wina
    sok z połowy cytryny
    pęczek koperku
    100 ml słodkiej śmietany
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Halibut duszony w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Halibut duszony w warzywach 1. Halibuta umyłem, oprószyłem solą, białym pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny.
    Cebule posiekałem, zeszkliłem na maśle, dodałem marchewkę pokrojoną w krążki, seler pokrojony na kawałki oraz oczyszczony pokrojony skośnie por. Tak pokrojone warzywa zalałem winem, dusiłem ok. 10 minut. Następnie dodałem rybę i na bardzo małym ogniu dusiłem 12 minut pod przykryciem. Wyjąłem rybę, umieściłem na półmisku, trzymałem w cieple.
    Śmietanę połączyłem z warzywami, doprawiłem solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalałem rybę. Podałem z młodymi ziemniakami z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować