Karp duszony w warzywach

4.5 (179 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny obiad ze świeżego karpia z naszej rzeki Bug

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karpia
    3 marchewki
    1/selera
    1 pietruszka
    1 cebula
    sól.pieprz
    kucharek
    olej do smażenia
    4 łyżki śmietany 18%
    5 łyżek mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp duszony w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp duszony w warzywach 1. Karpia umyć, oczyścić, odciąć łeb płetwy, pokroić na dzwonka, posolić .
  • Karp duszony w warzywach 2. Dzwonka opruszyć mąką .Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  • Karp duszony w warzywach 3. Marchew , pietruszkę , seler opłukać, oczyścić. Warzywa zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej wrzucić pokrojoną cebulę podsmażyć, dodać warzywa, sól, pieprz kucharek podlać wodą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zmiękną.
  • Karp duszony w warzywach 4. Następnie dodać rybę i nadal dusić.
    .
  • Karp duszony w warzywach 5. Pod koniec podprawić śmietaną wymieszaną z jedną łyżką mąki. Po zagotowaniu odstawić z ognia. Wyłożyć na półmisek , posypać natką pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować