Częste przeziębienia, różne choroby- idzie zima! Zakręciłam się w ziołach dzięki mojej babci. Teraz polecam je przy różnych schorzeniach i stosując kuchni - tworząc nowe smaki.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 04.11.2013 09:35 opublikował artykuł:
DIETA W CHOROBIE WRZODOWEJ ŻOŁĄDKA I DWUNASTNICY. Myślę, że temat ogólnie jest znany jednak mało kto zagłębia się w szczegóły dopóki ta przypadłość jemu samemu się nie przytrafi.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 04.11.2013 09:27 opublikował artykuł:
Myślę, że każdy człowiek ma z tym problem w większym czy mniejszym stopniu. Nie wszyscy odczuwają dolegliwości tak samo, ale jednak każdy nosi w sobie wieloletnie eksponaty w postaci kamieni.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 31.10.2013 11:11 opublikował przepis:
Ta receptura jest w mojej rodzinie od pokoleń. Zapach i smak tych ciasteczek kojarzy mi się ze Świętami Bożego Narodzenia z czasów dzieciństwa. Polecam każdemu kto jeszcze nie próbował.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 31.10.2013 08:37 opublikował przepis:
Ten przepis polecam każdemu komu nie wychodzi ciasto biszkoptowe. Swego czasu długo szukałam dobrego przepisu aż w końcu dostałam ten od mojej sąsiadki. Ciasto nie ma proszku do pieczenia i nie opada
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 22:19 opublikował przepis:
Dlaczego rybny? bo z rybą. Skąd nazwa MASKAR? od serka mascarpone. Jest to danie, dzięki któremu moje dzieci jedzą rybę. Staram się to mięso komponować w różnych potrawach gdyż maluchy nie uznają ryb
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 22:19 opublikował przepis:
Każdy ma jakieś wspomnienia z dzieciństwa związane z konkretnymi smakami. Moim rarytasem, który utkwił mi w głowie jest ciatso ręcznie ucierane z owocami
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 22:03 opublikował przepis:
Cação- tak w oryginale nazywa się ta potrawa i pochodzi z kuchni portugalskiej. Jest to gulasz z rekina i w legendach portugalskich widnieje jako kultowe danie czarownic podawane w czasie sabatu.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 15:01 opublikował przepis:
Jak wiemy , Karp jest tłustą rybą. Z tego wynika, że osoby będące na diecie nie powinny go jeść, zwłaszcza przy diecie wątrobowej. Jednak odpowiednio zrobiony i doprawiony, traci swoją szkodliwą moc.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 14:55 opublikował przepis:
Sernik ma w sobie coś magicznego. Z tej masy można przygotowywać fantastyczne desery i ciasta. Jest także bardzo wszechstronny w przygotowaniu. Przedstawiam sernik, w którym można szaleć ze smakami
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 14:55 opublikował przepis:
Ten pomysł bardzo przypadł nam do gustu. Ciasto bardzo efektowne i eleganckie. Można podawać bez ozdabiania ponieważ już początkowa jego faza jest bardzo ciekawa.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 14:52 opublikował przepis:
Przepyszne placki z farszem. Wykorzystuję to danie przy moich synach, którzy z reguły nie przepadają za mięsem i warzywami. W tortilli nic im nie przeszkadza i zjadają wszystko
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 14:51 opublikował przepis:
Dziś polecam pierożki. Są wspaniałe, delikatne z lekkim akcentem gołąbkowym i w zupełności nadają się dla osób ze schorzeniami wątroby i przewodów żółciowych.
Użytkownik wilczyca Aga
w dniu 30.10.2013 14:51 opublikował przepis:
Smak czeskich knedlików ze śliwkami pamiętam jeszcze z dzieciństwa, gdy zajadałam się nimi na wycieczce w ówczesnej Czechosłowacji. Od tamtej pory knedle u mnie w domu to tylko te-czeskie.