Żurawinowa zapiekanka z kapusty włoskiej i schabu.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepyszna fantazyjna zapiekanka na każdą okazję.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu o grubości 1 cm
    1 mała cykoria
    1 malutka włoska kapusta
    mrożony liść pora lub natka pietruszki
    30 dag sera żółtego(mogą być różne rodzaje - mieszanka serowa)
    garstka żurawiny
    1 łyżka oliwy do smażenia
    przyprawa do schabu lub pieczeni
    sól
    2 łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Żurawinowa zapiekanka z kapusty włoskiej i schabu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta i cykoria na parze 1. Kapustę włoską i cykorię należy posiekać i ugotować na parze.
  • schab 2. Plastry schabu należy pokroić w paski przyprawić i dodać soku z cytryny.
  • schab 3. Następnie tak przygotowane mięsko z dodatkiem żurawiny podsmażamy na oliwie około 5 minut , następnie przykrywamy i dusimy przez jeszcze 5 minut.
  • ser 4. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kapustę z cykorią ugotowaną uprzednio na parze. Na kapustkę kładziemy część sera żółtego i posypujemy porem lub pietruszką. Teraz pora na schab, który doskonale przeszedł żurawiną. I na koniec oczywiście ser żółty.Należy tak przygotowaną zapiekankę zapiekać w piekarniku około 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować