Zupa majerankowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Troszkę rozgrzewająca zupka

  • 40 min

Składniki:

  • udko 1 sztuka
    skrzydełka 2 szt
    ziemniaki 4-5 sztuk
    marchewki 2 sztuki
    por 1 sztuka
    masło 1 łyżka
    mąka 1 łyżka
    majeranek do smaku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    przyprawa uniwersalna do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa majerankowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i ugotować w ok 2 litrach wody, wyjąć, ostudzić i rozdrobnić. Do wywaru mięsnego wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i chwilę pogotować. Dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majeranek, pokrojony por i rozdrobnione mięso. Gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni przesmażyć mąkę na maśle i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem albo przyprawa uniwersalna. Do zupy można użyć innego mięsa. Ja zamiast drobiowego użyłam wieprzowiny. Ale najczęściej gotuję na mięsie drobiowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować