DIETETYCZNA WĄTRÓBKA MAJERANKOWA

4.5 (185 ocen)

DELIKATNA WĄTRÓBKA GOŚCI NA MOIM STOLE BARDZO CZĘSTO

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    0,5 kg wątróbki drobiowej
    5 cebul średniej wielkości
    1 Opakowanie majeranku
    Sól
    Pieprz
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Dietetyczna wątróbka majerankowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Wątróbkę myjemy usuwamy żółć jeśli jest . Wątróbkę wkładam do parowara na 30 minut. W między czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka . Na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy cebulę na złoto na koniec dodajemy majeranek . przekładamy do miski wykładamy gotową wątróbkę i mieszamy delikatnie z cebulą doprawiamy solą i pieprzem . Gotowe smacznego . Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem

Porady

NIE MOŻNA SOLIĆ WĄTRÓBKI WCZEŚNIEJ BO BĘDZIE TWARDA ZAWSZE PO UGOTOWANIU LUB USMAŻENIU

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować